Valitettavia asioita

Minä vastustan tarpeettomia valituksia. Negatiivissävytteinen avautuminen erinäisistä (turhista) asioista on jokseenkin yhtä tuloksellista kuin allekirjoittaneen toisiaan seuraavat päätökset aloittaa uusi ja uljas elämä heti, kun siihen järjestyy aikaa. Miksi siis vaivautua? Valitukset kohdistetaan lähes poikkeuksetta vääriin tahoihin, niiden sivuvaikutukset ovat huomattavasti suuremmat kuin saavutetut edut eivätkä ne useimmiten johda parjattujen asiantilojen korjaantumiseen.

Joskus asioista valittaminen silti kannattaa. Tamyn kehysektorin valmistelema hankesuunnitelma viime kevään hakukierrokselle ei alun perin saanut myönteistä rahoituspäätöstä ulkoministeriöltä. Marraskuussa saapunut päätöslauselma perusteluineen synnytti sektorilla aidon harmistuksen lisäksi myös ministeriön kehityspoliittiselle osastolle osoitetun kirjelmän, jossa vaadittiin oikaisua päätökseen ja tarkempia perusteluja. Valitus tuotti kuin tuottikin tulosta ja hankkeelle näytettiin tarkastuskierroksen jälkeen vihreää valoa.

Uusi hanke on kolmivuotinen ja se toteutetaan yhteistyössä Tamyn pitkäaikaisen kumppanin Gravisin kanssa Intiassa, Rajasthanin osavaltiossa. Hankkeen tavoitteena on kyläyhteisöjen voimaannuttamisen myötä lisätä kyläläisten omia mahdollisuuksia vaikuttaa terveydentilaansa. Tietoisuuden lisääntymisen ja yhteisölähtöisen terveydenhuollon edistämisen kautta vaikutetaan elämänlaadun parantumiseen ja hyvinvoinnin lisääntymiseen alueella.

Vapaaehtoisista koostuva hankeohjausryhmä toimii tänäkin vuonna kansainvälisten asioiden sihteerin apuna hankeen hallinnointiin liittyvissä asioissa. Ensimmäisen kokouksen perusteella luvassa on jälleen yksi työntäyteinen mutta sitäkin mielenkiintoisempi vuosi kehytoiminnan parissa. Kannattaa pysyä kuulolla!

Virallisin termein ilmaistuna loppuvuodesta tehdyssä kirjelmässä ei siis tarkalleen ottaen ollut kyse valituksesta, vaan oikaisupyynnöstä. Yhtä kaikki vallinneesta epäkohdasta reklamointi tuotti toivotunlaisen ja ehkä sen kaikkein epätodennäköisimmän lopputuloksen. Yhtä kaikki tämäkin paatunut valituskammoinen hyväntekijä on joutunut hiljaa myöntämään, että hyvin valmisteltuna ja esitettynä valituskin voi joskus olla paikallaan ja jopa suotavaa. Sillä kun voi saada jopa virkamiehen myöntämään erheensä.

Laura Markkanen,

Sosiaalipoliittiikka ja kehitysyhteistyö

 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s