Sopovastaavan keväthuumaus

Vapiskaa Suomen kansa! On taas tullut se aika vuodesta, kun kirjapinojensa alle talven ajaksi hautautuneet opiskelijat kömpivät vapaa-ajanjanoisina esiin luukuistaan. Katupölystä juuri ja juuri selvittyään kaupunkilaiset joutuvat kohtaamaan ympäri kylän raitteja levittäytyvän haalarikansan kaikessa komeudessaan. Kevään ensimmäiset auringonsäteet ajavat tuon talvihorroksestaan heräilevän väestönosan kokoontumaan yhteen ja nauttimaan kiireettömästä elämästä ennen edessä jo siintäviä (kesä)työntäyteisiä päiviä.

Kevään ensihuumaan luontevasti sulautuva vappu yhdistää opiskelijoita, sillä se antaa mahdollisuuden irrottautua hetkeksi luentosalien ja tietokoneluokkien tehokkuutta ja suorituspaineita henkivästä ilmapiiristä. Vapunaika luo myös otolliset lähtökohdat sellaisten opiskelumuistojen synnylle, joista kuulevat vielä jälkipolvetkin.

Ylioppilaiden ja vapun yhteinen historia on pitkä ja yhteistyön muodot suhteellisen vakiintuneita. Jo ammoisina aikoina vappuna oli tapana syödä ja juoda runsaasti keräten voimia tulevan kesän varalle. Eikä hyvää perinnettä ole aikojen saatossa ollut tarpeellista vaihtaa. Jos nykyisen juhlinnan intensiteetistä mitään voidaan päätellä, tulisi opiskelijoiden tehokkuuden olla huippulukemissa kesän saapuessa. Tuottavuusvaatimusten stressaaminakin opiskelijat ymmärtävät vielä tarpeen tullen vaalia opiskelijaelämän muistoja luovaa puolta.

Ja hyvä niin. Kovan luokan opiskelijapolitiikkaa tehtäessä unohtuu helposti, että keinot hyvinvoinnin edistämiseksi ovat loppujen lopuksi yksinkertaisia. Riittävä lepo, mielekäs tekeminen opintojen vastapainona ja yhdessäolo ovat avainsanoja jaksamisen kannalta. Siksi kehotankin kaikkia teitä, hyvät opiskelijatoverit, irrottautumaan hetkeksi opintoputkistanne ja kaivamaan ne vappunenät, -pallot sekä valkolakit kaappienne kätköistä ulkoilmaan tuulettumaan. Te olette juhlanne ansainneet!

Laura Markkanen,
Tamyn hallituksen hyvinvointivastaava

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s