Kalenterin kätköt

Myönnän: seuraan aktiivisesti kaiken maailman hömppälifestyleblogeja, joiden lukeminen on haukaa ajanviettettä ja mukavaa vastapainoa linjapapereiden, strategioiden ja toimintasuunnitelmien lukemiseen. Yllätyksekseni sain kuitenkin idean yhdeltä seuraamaltani bloggaajalta tämän postauksen aiheeseen. Ei huolta.  Luvassa ei ole päivän asu -kuvia, reseptejä lempiruuistani tai übercooleja soittolistoja. Sen sijaan olen kirjoittanut koko viikon ohjelmani tunti tunnilta. Korviini on nimittäin kantautunut, että Tamyn hallituksen toiminnan tulisi olla avoimempaa ja jäsenet haluasivat tietää, mitä me Kauppakadulla todella teemme. Tässäpä siis kalenterini kätköt teille kaikille luettavaksi:
Maanatai 19.9.
9-11 Hallituksen aamukahvit
Meillä on tapana aina maanantaiaamuisin kokoontua aamukahveille keskustelemaan viikon tapahtumista. Jokainen kertoo, mitä alkavalla viikolla kullakin on ohjelmassa ja mitä muuta ajankohtaista omilla sektoreilla tapahtuu. Tänä aamuna saimme vieraaksemme myös Tamyn synttäreitä järjestävän projektisihteerin Sannan, joka toivoi meiltä ajatuksia tulevien synttäreiden järjestämiseen.
11-13 OLL:n toimintasuunnitelma- ja talousarvioluonnoksien käsittelyä
OLL:n hallituksen varapuheejohtaja Iida Jaakkola oli esittelemässä meille tosu- ja ta-luonnoksia, joista saimme esittää kysymyksiä ja kommentteja.
13-14 Lounas
14-17 Sähköposteihin vastailua ja SYL:n liittokokousmateriaaleihin tutustumista.
17-18.30 Edustajiston iltakoulu
Käsittelimme Tamyn keskipitkän aikavälin taloussuunnitelmaa ja järjestöstrategiaa. Keskustelua herättivät lähinnä Tamyn arvot ja rooli yhteiskunnallisena vaikuttajana. Pohdimme pitääkö vaikutustyö rajata vain sellaisiin asioihin, jotka voidaan perustella opiskelijuuden kautta.
Illalla vielä muutaman sähköpostin kirjoittelua ja valmistautumista seuraavan päivän palavereihin.
Tiistai 20.9.
9-11 Sektoripalaveri soposihteerin kanssa
Tämän viikon sektoripalaverissa keskustelimme Olgan kanssa OLL:n liittokokousmateriaaleista ja luonnostelimme niistä Tamyn lausuntoa.
11.30-12.30 UtaSport-case
UtaSport pääsee yhdeksi käsiteläväksi caseksi markkinnoinnin kurssille, jolla opiskelijat suunnittelevat UtaSportille markkinointikeinoja, joilla UtaSport saadaan tunnetummaksi ja opiskelijat lähtemään mukaan toimintaan. Olin suunnittelemassa kurssin opettajan ja kahden markkinoinnin opettajan kanssa casen tehtävänantoa.
12.30-13.30 Sähköposteihin vastailua
13.30-16 Lounas ja liian pitäksi venähtänyt kahvitauko
Ajatus kilometrin pituisesta to do -listasta jyskytti takaraivossa, mutta joskus on vain pakko unohtaa lista ja istahtaa hetkeksi hyvän ystävän kanssa luonaalle ja kahvitauolle ja jutella muustakin kuin Tamysta. Piristää kummasti!
16-18 Graduseminaari
Ensimmäinen graduseminaari, jossa sain heti idean gradun aiheekseni. Jes!
18-21.30 Opiskelijan Tampereen koulutusilta
Opiskelijan Tampere kerää aina muutaman kerran vuodessa TTYY:n, Tamyn ja Tamkon hallitukset yhteen. Tapaamisten tarkoituksena on yleensä vaihtaa kuulimisia ja miettiä yhdessä OT:n kehityssuuntia. Tämän illan tarkoituksena oli myös opetella väittelytaitoja ja paikalle oli kutsuttu kouluttaja sitä varten. Saavuin itse paikalle vähän myöhässä, joten en päässyt väittelemään, mutta ehdin onneksi juuri paikalle, kun väittelyt alkoivat. Sain nauraa kippurassa, kun hallitustoverini yrittivät perustella esimerkiksi sitä, miksi automaatiojäsenyys ei lisää kasvissyöjien määrää.
Keskiviikko 21.9.
9-11 Aamukoulu
Aamukouluissa käsittelemme aina seuraavan päivän kokouksen esityslistan asiat ja muita mahdollisia ajankohtaisia asioita. Esityslistan asiat eivät herättäneet kovinkaan paljon keskustelua, mutta juttelimme kuitenkin esimerkiksi ensi vuoden kunnallisvaaleista ja liikunta-asioista.
12-16 Aatemarkkinat (lounas 13-14)
Aatemarkkinat ovat Tamyn tapahtuma yliopistolla, jossa erilaiset järjestöt saavat esitellä toimintaansa. Tamyn hallituksella ei tänä vuonna ollut omaa pöytää, sillä halusimme kierrellä pöytiä ja jutella järjestöaktiivien kanssa. Tarkoituksenamme oli muutenkin kerätä palautetta toiminnastamme ja siksi pystytimme pääaulaan aloitelaatikon/purnauspöntön, johon kuka tahansa sai käydä kirjoittamassa terveisensä meille. Itse päivystin suurimman osan ajasta UtaSportin pöydän takana. Keräsimme ihmisiltä toiveita siitä, mitä lajeja he haluaisivat harrastaa. Kiitos kaikille hyvistä ideoista!
16-17 Hallituksen kyselytunti
Jännitin koko viikon tätä tapahtumaa. Minua kammotti ajatus siitä, että joudun vastailemaan jäsenistön esittämiin kiperiin kysymyksiin yliopiston pääaulassa. Jännitys olikin ihan turhaa, koska paikalla olleet muutamat opiskelijat esittivätkin oikein mukavia kysymyksiä. Saimme kertoa, kuinka paljon teemme töitä viikossa, mikä on ollut mieluisinta tänä vuonna ja mihin suuntaan Tamy on menossa.
17-20 Edustajiston kokous pääaulan rappusilla
Edustajisto kokousti ensimmäisen kerran pääaulan rappusilla. Ideana oli esitellä kaikille edustajiston toimintaa ja innostaa opiskelijoita lähtemään ehdolle tämän vuoden edustajistovaaleihin. Rappuskokous onnistui oikein hyvin ja muutama ohikulkija jäikin seuraamaan kokousta. Edustajisto hyväksyi Tamyn strategian, KTS:n ja hallitustoverini Jounin ehdokkaaksi SYL:n pj-kisaan. Lisäksi keskustelimme Tamyn tapahtumista ja toimiston siirtämisestä kampusalueelle.
Torstai 22.9.
9-10 Hallituksen kokous
Esityslistalla asiota vain pääsektorilta: muutaman budjetin hyväksyminen ja taloussääntömuutosten esittäminen edustajistolle.
10-12 Sähköposteihin vastailua ja käytännönjärjestelyjen hoitamista tulevia vieraita varten.
12- SEKSMYY-tapaaminen
SEKSMYY= Suuret Etalä- ja KeskiSuomalaiset MonialaYliopistojen Ylioppilaskunnat (Tamy, HYY, AYY, TYY, ÅAS, JYY)
SEKSMYY-porukka kokoontuu perinteisesti kaksi kertaa vuodessa. Isännöintivuoro kiertää ylioppilaskunnilla ja tänä syksynä se osui Tampereelle. Vieraat saapuivat Tampereelle puolen päivän aikoihin, minkä jälkeen jakaannuimme kahteen ryhmään, joissa toisessa mietittiin ensi vuoden kunnallisvaalien teemoja ja jaettiin ideoita vaikuttamiskeinoista ja toisessa ryhmässä koposihteerimme kertoi yliopistomme rakenneuudistuksesta. Tämän jälkeen kävimme yhdessä lounaalla (tai no…minä, Gritten ja Laura kävimme kaupassa ostamassa koko porukalle ilta- ja aamupalat), minkä jälkeen suuntasimme Teiskoon Villa Toniin. Loppupäivän käsittelimme ryhmissä SYL:n tosuluonnosta ja vaihdoimme ajankohtaiset sektorikuulumiset. Oli todella antoisaa keskustella muiden järjestövastaavien kanssa ja muutenkin vaihtaa ajatuksia ylioppilaskuntatoiminnasta. Ilta jatkui saunomisen, makkaranpaiston ja mielenkiintoisten keskusteluiden merkeissä.
Perjantai 23.9.
klo 8 Herätys, aamupalan teko, paikkojen siivous ja suunnaksi yliopisto
klo 10-12 Erityisavustaja Aleksi Kaleniuksen luento
Olimme kutsuneet opetusministerin eritysavustajan Kaleniuksen kertomaan meille hallituksen korkeakoulupolitiikasta. Luento herätti paljon keskustelua esimerkiksi opiskelijavalinnoista ja täydennyskoulutuksesta.
12-13 lounas
13-15 SYL-tyrkkyjen haastattelu
SEKSMYY-porukassa on muutama ehdokas ensi vuoden SYL:n hallitukseen ja kaksi ehdokasta SYL:n puheenjohtaksi. Tyrkyt joutuivat kovaan hiillostukseen ja heidän piti vastata kiperiin kysymyksiin koskien esimerkiksi opiskelijoiden toimeentuloa. Haastateltavat pärjäsivät oikein hyvin, joten veikkaan, että kisailusta SYL:n hallituspaikoista tulee tiukka.
15-16 Hyvästit MYY-porukalle.
Kiitos kaikille! Oli huippua!
16-19 SYL:n tosun käsittelyä SYL-kummin kanssa
SYL-kummimme Anna-Maija esitteli hallituksellemme SYL:n tosua vielä tarkemmin ja saimme esittää kysymyksiä ja kommentteja. Raskaan viikon jälkeen aivot eivät olleet enää ihan terässään, mutta saimme onneksi käytyä koko tosun läpi ja hyvää keskusteluakin aikaiseksi.
Kiireisen viikon jälkeen ansaittu vapaa viikonloppu. Ohjelmassa ainakin Monsters of Poppia (!) ja sunnuntaikävelyitä. Mukavaa viikonloppa kaikille!
syysterkuin, Veera Ikkelä
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kalenterin kätköt

  1. Paluuviite: Kalenterin kätköt | SYL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s