Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen…

Tamyssa tapahtuu kummia. Edustajistovaalit ovat tulossa ja joku on keksinyt liikeidean, jonka nerokkuudesta saa lukija päättää itse. Äänten osto- ja myyntipalvelu on avattu Internetiin ja tänään (3.10.) aamulla toteutettiin myös kattava mainoskampanja yliopistolla. Asiaan voi suhtautua kriittisesti, mutta pohditaanpa ensin positiivisia aspekteja tässä vielä julkisuudesta poissa pysyvän/pysyvien henkilöiden projektissa.

Ensimmäiseksi on upeaa, miten suurta kiinnostusta Tamyn edustajistovaalit saavat tänä vuonna. Huomenna 4.10. meidän vaalimme voivat olla kansallisella tasolla suurimpia keskustelun aiheita. Ylioppilaskuntamme saama näkyvyys noussee ainakin samalle tasolle kuin viime vuonna Iltalehden uutisoidessa Tamyn novellikilpailusta melko raflaavalla otsikolla. Julkisuus ei ole mikään itseisarvo, mutta suorina hyötyinä on arvattavissa ainakin jäsenistön tietoisuuden lisääntyminen Tamyn olemassaolosta ja lisäksi edustajistovaalien äänestysprosentin kasvu.

Toiseksi minullakin on kiitollinen tilanne. Tiedän, että tekstini tulee lukemaan lähtökohtaisesti useampi lukija kuin tilanteessa, jossa omalla blogivuorollani kirjoittaisin Tamyn hallituksen rutiineista, taloudellisesta tilanteesta tai omista projekteistani. Mahdollisesti jotkut ulkoiset mediat jopa lainaavat tekstiäni, mikä on Tamyn lähinnä jäsenilleen suuntaamalle viestinnälle perin harvinaista.

Kolmanneksi voimme nostaa perspektiiviä hieman kauemmaksi Tamysta. Elämme järjestelmässä, joka valvoo itseään. Valvojana voi olla Hannu Karpo, Facebook tai opiskelija, joka löytää porsaanreiän laeista ja järjestelmästä (kyseisessä tilanteessa selvitys on tosin vielä kesken teon laillisuuden suhteen). Näin voimme katsoa positiivisesti tulevaisuuteen ja luottaa meille tärkeisiin arvoihin, kuten yksilön vapauteen, tasa-arvoon ja oikeudenmukaisuuteen.

Harmiksemme hyödyn saavuttaminen vaatii Tamylta melko paljon ylimääräistä työtä. Vaalien järjestämistä täytyy pohtia uudelleen ja niiden demokratia on ainakin tässä vaiheessa kyseenalaistettu. Joudumme lisäksi muuttamaan sääntöjämme ja heijastevaikutuksena näin joutunevat tekemään muutamat muutkin ylioppilaskunnat. Toisaalta tällaiset tilanteet pistävät ajattelemaan.

Mitkä ovat tekijöiden motiiveja? Mitä meidän tulisi korjata omassa toiminnassamme? Mitä kaikkea meidän tulisi tehdä tällaisen välttämiseksi?

Tilanne siis pakottaa rakentamaan uusia ajatuksia ja sparraamaan toimintaa. Näin on aina hyvä, koska haluamme tehdä työmme (tai luottamustoimemme) jäsenillemme niin hyvin kuin ikinä osaamme.

Jouni Markkanen
Varapuheenjohtaja
Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan hallitus

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen…

  1. Paluuviite: Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen… | SYL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s