”Mitä tehtäis?” ”Emmä tiiä. Mitä sä haluut?”

Nysse oloppu. Nimittäin Tamyn uuden hallituksen perehdytysviikko, joka sisälsi loppiaisviikonlopusta tähän päivään tiukkaa istumista, keskittymistä ja kuuntelemista. Nyt pitäisi kääriä hihat ja ruveta hommiin. Ai mikä Tamy ja mihin hommiin? Ylioppilaskuntasi toimintasuunnitelmassa, tuttavallisemmin tosussa, seisoo muun muassa seuraavaa.

Vuosi 2012 on suurten projektien vuosi ja ehkä suurin niistä on kuntavaalit. Opiskelijoiden ja nuorten äänestysinto kynti viime kunnallisvaaleissa pohjamudissa, nuoria ehdokkaita oli suhteessa vähän ja vielä vähemmän pääsi läpi. Opiskelijoiden ja nuorten äänestysinto kynti viime kunnallisvaaleissa pohjamudissa, nuoria ehdokkaita oli suhteessa vähän ja vielä vähemmän pääsi läpi.

Ja se näkyy myös kuntapolitiikassa. Tampere ei ole näyttäytynyt viime vuosina järin opiskelijaystävällisenä kaupunkina. Tamperelaisten korkeakoulujen opiskelijajärjestöjen (Tamy, TTYY, Tamko) yhteisen kuntavaalikampanjan yhtenä kärkenä onkin opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksien kasvattaminen kunnallisessa päätöksenteossa. Kaksi muuta opiskelijoille, mutta myös monille muille pienituloisille, tärkeätä teemaa ovat joukko- ja kevyenliikenteen sekä hyvin sijoittuvan ja edullisen asumisen tukeminen.

Tärkeä teema sosiaalipolitiikan puolella on myös syksyllä järjestettävä perustuloseminaari. Tamy haluaa osaltaan vauhdittaa keskustelua jokaiselle turvatusta perustoimeentulosta ja vaatii vähemmän kannustinloukkuja ja byrokratiaa.

Koulutuspoliittisella puolella pääpaino on edelleen yliopistomme hallinto- ja koulutusuudistuksen seuraamisessa, siihen vaikuttamisessa sekä keskellä myllerrystä olevien opiskelijoiden ja järjestöjen tukemisessa. Tamy on mukana esimerkiksi uuden sisäisen rahoitusmallin valmistelussa ja pyrimme varmistamaan sen, että jatkossa rahoitusmalli palkitsee myös laadukkaasta opetuksesta, sivuainetarjonnasta ja laittaa kielikeskuksen asiat kuntoon.

Kansainväliselläsektorilla taas seurataan koulutuksen kaupallistumisesta ja maksullisesta koulutuksesta käytyä keskustelua ja osallistutaan siihen. Tamy sanoo ei kaikelle koulutuksen kaupallistumiselle ja vastustaa maksuja niin kotimaisille kuin kv-opiskelijoillekin lobbaamalla, tiedottamalla, tempaisemalla ja tarpeen vaatiessa barrikadeillakin.

Jos edellä maalataan isolla pensselillä ja kurkotellaan kuuta, on tosussa paljon konkreettisia ja tämän hetken arkea koskettaviakin asioita: muutetaaan kampukselle (jos yliopisto ja edustajisto suo), koulutetaan järjestötoimijoita, neuvotellaan yliopistolta järjestöille tiloja ja kaikille yhteistä hiljentymistilaa, parannetaan sähköisen tenttimisen ja kesäopiskelun mahdollisuuksia, edistetään avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käyttöä yliopistolla ja mahdollisuutta palauttaa opintoihin liittyvät työt sähköisesti, kootaan vihko opiskelijoiden kulttuurieduista Tampereella jne.

”Ylioppilaskunnan tarkoituksena on olla jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä. (Yliopistolaki: 5 luku, 46 §)” Kaikkea tätä mahtuu ylioppilaskunnan vuoteen. Ja enemmänkin. Klassikkoa lainatakseni: ”Mitä tehtäis?” ”Emmä tiiä. Mitä sä haluut?”

Uutta vuotta unettomasti, mutta innolla aloitteleva                                                           Tamyn hallituksen puheenjohtaja Veera Kaleva

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: ”Mitä tehtäis?” ”Emmä tiiä. Mitä sä haluut?”

  1. Paluuviite: ”Mitä tehtäis?” ”Emmä tiiä. Mitä sä haluut?” | SYL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s