Mitä täällä oikein tapahtuu?

Nyt olisi tarkoitus pistää hihat heilumaan ja saada tekemisen meininki täyteen vauhtiin. Ja sitä tekemistähän riittää. Toimistolla aikaa on kulunut niin toimintasuunnitelman toteuttamissuunnitelman ideoimiseen ja kirjoittamiseen (eli miten tehdään se, mitä edustajisto on hallitukselle linjannut), sektorikohtaisten rutiinitehtävien alkuun pyörähtämiseen, erilaisten sidosryhmien tapaamiseen ja yo-talon väen ryhmäytymisiltapäivään sekä joka väliin tapahtuvaan ajoittain huonon sekä yksimielisesti kaksimielisen läpän heittoon. Melkoinen viikko!

Siitäpä pääseekin siihen, että alkaa pikkuhiljaa heräämään siihen todellisuuden toiminnan laajuudesta. Ylioppilaskunta tekee todella paljon töitä kaikkien opiskelijoiden puolesta, joista osa ei edes näy riviopiskelijalle. Tälläkin viikolla olemme tavanneet opetuksen vararehtoria sekä kielikeskuksen johtoa, ja keskustelleet paljon opiskelijoiden asemasta ja kehitystoiveista. Paljon asioita on esillä, ja moneen pyritään vaikuttamaan.

Eikä vaikuttamistyö hallitukseen ja sihteeristöön jää, sillä ylioppilaskunnan piirissä toimii aktiivisia valiokuntia, jotka mahdollistavat jokaiselle opiskelijalle osallistumisen ja vaikuttamisen juuri siihen toimintaan, mitä itse näkee tärkeäksi, tarpeelliseksi tai muuten vain kiinnostavaksi. Koulutuspoliittiseen valiokuntaan ja järjestövaliokuntaan päättyi täydennushaku viime viikolla, ja hallitus täydensikin näitä päätöksellään myöskin jälleen uusilla kiinnostuneilla toimijoilla.

Tänä vuonna on luvassa useita mielenkiintoisia projekteja ja tehtäviä, kuten uuden tutkintorakenteen käynnistyminen syksyllä ja tätä edeltävät viimeiset valmistelutyöt tänä keväänä, mahdollinen Tamyn muutto kampukselle, syksyllä tapahtuvat kuntavaalit ja ylioppilas- ja opiskelijakuntien yhteinen superliittokokous marraskuussa Tampereella.

Hallitus voikin todeta helposti, että ylioppilaskunnassa tulee tapahtumaan tänä vuonna hyvinkin paljon.

Jarkko Louhelainen
hallituksen jäsen, koulutuspolitiikka, yritysyhteistyö ja jatko-opiskelijat

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Mitä täällä oikein tapahtuu?

  1. Paluuviite: Mitä täällä oikein tapahtuu? | SYL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s