Mönjästä kesähippeyteen!

Takana on pitkä talvi, johon on mahtunut lukemattomia kokouksia ja palavereita, kilokaupalla kokouspullaa ja satoja sähköposteja. Viimeisen viikon aikana on kuitenkin tapahtunut paljon. Koivuihin on ilmestynyt hiirenkorvat, voikukat puskevat pienimmistäkin raoista ja lintujen laulu täyttää ilman. Katupöly laskeutuu pikkuhiljaa ja auringon valo ja luonnon vihreys saavat aikaan aivan uudenlaisen värimaiseman.
Toukokuu on puolessa välissä ja mönjäily loppusuoralla. Mönjä on geneerinen nimitys hallinnollisille prosesseille, kokoustamiselle, seminaareille ja lobbaukselle, joista perustamylaisen päivät usein täyttyvät. Kirkasotsaisen opiskelija-aktiivin mielestä mönjä on pahinta, mitä opiskelijapoliitikolle voi tapahtua. Mönjägeneraattori hioo ideoista ja mielipiteistä terävimmät kärjet ja lopputuote on kädenlämpöinen kompromissi. Mönjään on helppo hukkua, sen kanssa täytyy olla varovainen. Mönjäkriittisyys kannattaa säilyttää kaikessa toiminnassa sillä liiasta mönjäilystä voi muuttua liskoksi.
Liskot ovat hallinnollisten prosessien ammattilaisia, puunaamaisia virkamiehiä, poliitikkoja ja muita isoja päälliköitä, jotka hallitsevat maailmaa. Liskoja löytyy jokaiselta yhteiskunnan tasolta, sillä ne ovat erityisen hyviä soluttautumaan normaalin väestön sekaan. Liskot on kuitenkin helppo tunnistaa, mikäli niiden seuralle altistuu tarpeeksi. Niillä on esimerkiksi tapana toistella samoja fraaseja, koska ne uskovat, että jos jokin asia toistetaan tarpeeksi monta kertaa, siitä tulee lopulta vallitseva totuus. Liskojen kanssa voi tulla vallan hyvin toimeen, mutta kannattaa varoa niiden viheliäisiä puolia; suhmurointia, venkoilua ja kusetusta.
Onneksi joka vuosi koittaa tämä ihana aika, jolloin voi heittää foliohatun hyllylle, kauluspaidan kaappiin ja suunnata metsään lenkille tai puistoon hengailemaan. Kesähippi ei vaivaa päätään hallinnollisella mönjällä vaan ihastelee luonnon kauneutta, nauttii yöttömistä öistä ja pulahtaa järveen helteisenä päivänä. Kesähipin tunnistaa pehmeistä puheista ja päivettyneestä olemuksesta. Se voi lauleskella tai vihellellä iloisesti ohi kulkiessaan ja yleensä sillä on aina aikaa jäädä keskustelemaan maailmallisista asioista kuten evoluutiosta tai vuorovedestä.
Kokopäivätyö ei sovi kesähipille, vaan paras tapa saada toimeentulo on opiskella kesällä. Ruokailu hoituu kätevästi ja huokeasti yliopistolla. Kohtuullinen alkoholinkäyttö kannattaa hoitaa hanuilemalla puistossa. Viinileiliin on helppo kerätä massit vaikka pulloja keräämällä tai katu-musisoinnilla.
Isoinkin päällikkö tarvitsee sisäisen kesähippinsä. Kesähippeys tekee jääräpäisimmästäkin myllyttäjästä maailmaa rakastavan leppoistelijan. Kesähippeyily on akkujen lataamista. Talven mönjäily on paljon kestettävämpää, kun on nauttinut koko sielullaan ja ruumiillaan tästä lyhyestä mutta ah, niin ihanasta kesästä!

Toivon kaikille lukijoille aurinkoa, linnunlaulua ja ihanaa kesälomaa!

 

– Tamyn hallituslainen Jurva, joka diggaa tropiikista ja palmuista mutta myös Suomen kesästä ja koivuista

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Mönjästä kesähippeyteen!

  1. Paluuviite: Mönjästä kesähippeyteen! | SYL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s