Vaikea päätös

Syksy alkaa jälleen, mutta aina hieman erilaisena kuin aikaisemmin. Tänäkin vuonna muutoksia edelliseen on, ja valitettavasti joudun kertomaan hieman huonompiakin uutisia tällä kertaa.

Näin syksyn aluksi ilmoitan moneltakin kantilta ajatellen ikävä uutinen siitä, että en valitettavasti tule jatkamaan hallituksen remmissä enää syksyllä, ja joudun anomaan eroa hallituksesta. Koitan tässä viimeisimmäksi jäävässä kirjoituksessani selventää teille kaikille yhteisesti päätökseni taustaa, joka toivottavasti valaisee tai ainakin auttaa ymmärtämään kovin vaikeata päästöstä tästä.

Heti aluksi pitää todeta skandaalinnälkäisille myös pahoittelut, sillä taustalta ei valitettavasti löydy suurta draamaa. Yksinkertaisesti syynä on se, että tulen vaihtamaan opiskelemaan Turun yliopiston kauppakorkeakouluun, ja opiskelupaikkaani minun pitää valitettavasti priorisoida. Jossain määrin hämmästyttävien sattumusten myötä tänä vuonna kopoon syvemmin syventyen löysin sen, mitä lopulta haluan itse omalta tutkinnoltani. Jossain vaiheessa lopputalvea/alkukevättä rupesin syvemmin vertailemaan eri yliopistojen opintosisältöjä ja järjestelyjä benchmarkkausmielessä, josko saisin ideoita tänne meillekin. Näin lopulta tutkiessani Turun kauppakorkeakoulun opinto-opasta tajusin kaiken itseäni kiinnostavan opintosisällön olevan siellä laajemmassa mittakaavassa – enkä sitä valitettavasti tulisi saamaan Tampereen fokusalueilla. Vielä lisää Turusta kysellen ja selvitellen minulle selkeni vahvasti se, että siellä minun suuntani on.
 
Olin vaikean päätöksen edessä, sillä koin selväksi sen, että vaihtoa pitää hakea. Tällöin taasen helpoin tie sisään olisi väkisinkin uuden valintakokeen kautta, erillisvalinnan ollessa melko epävarma vaihtoehto ja opintojeni ollen niin huonosti vaiheessa vielä täällä. Tulevien aloituspaikkojen ensikertalaisille rajoittamisten takia sekä hallitushommien aikaavievyydestä huolimatta pistin hakemuksen menemään, ja halusin koittaa onneani tänä vuonna, josko onnistaisi, sillä ensi vuoden kevät olisi hakuuudistuksen takia kuitenkin tällä haavaa viimeinen mahdollisuus hakea. Halusin siis pelata varman päälle. Tässä vaiheessa ei minulla ollut ajatustakaan siitä, että mikäli sisään pääsisin, niin sinne vaihtaisin jo tänä vuonna.
 
Itselleni suurehkona yllätyksenä sain kuin sainkin paikan haussa. Tämä yllätti siksi, koska kokeesta tullessani en ollut ollenkaan varma sen menneen hyvin. Siksipä olen lopulta joutunut harjoittamaan ankaraakin ankarampaa pohdintaa siitä, että mihin suuntaan nyt lopulta päättäisin edetä. Ei tätä nyt ihan Sofien valinnaksi tietenkään voi sanoa, mutta omasta mielestäni joudun valitsemaan kahdesta itselleni niin hyvästä vaihtoehdosta, koska molempien valitseminen olisi silkkaa mahdottomuutta. Se olisi puoliteholla toimimista ja taakkana olemista kummassakin. Hyväksymiskirjeen saamisen jälkeen selvittelemieni tietojen pohjalta aloittaminen vasta kevätlukukaudella taas siellä olisi kovin vaikeaa opintojen sujuvuuden ja vaillinaisten hyväksilukumahdollisuuksien takia, ja lopulta kevät menisi suurimmilta osin hukkaan lopulta tällä ratkaisulla. Seuraavana vaihtoehtona oleva aloittaminen vasta vuoden päästä syksyllä veisi jälleen minut vuodella kauemmas siitä mitä haluan. Monta kertaa eri vaihtoehtoja läpi käyden joudun kuitenkin preferoimaan nyt sen mukaan, mitä koen itselleni oikeaksi. Joudun siis valitettavasti sanomaan, että tämä elokuu jää minun viimeisekseni täällä.
 
Hallituksen kanssa olemme tästä jo keskustelleet loppukeväällä, ensi kertaa tätä vaihtoehtoa hahmotellessamme, sekä nyt kesäkoulussamme heinäkuun lopussa. Sektorivastuita tullaan järjestelmään parhaalla mahdollisella tavalla uudestaan, sekä joitain priorisointeja joudutaan tekemään. Viime aikoinakin uutisoitu akateemisen työttömyys iski minuunkin kesätyöttömyyden nimissä, ja tällä kertaa siitä kuitenkin oli hyötyä, sillä palasin täysipäiväisesti tekemään elokuuksi hommat niin valmiiksi kaikessa mahdollisessa talon sisällä, jotta voisin vähän auttaa ja kompensoida oman työpanokseni poistumista.
 
Vaikkei tämä nyt varsinaisesti auta, niin sen haluan kuitenkin rehellisesti sanoa, että eniten tässä harmittaa varmasti itseäni, sillä näistä hommista olen tykännyt todella paljon, ja vielä enemmän teistä kaikista tapaamistani mahtavista uusista ihmisistä joiden kanssa näiden asioiden parissa olen saanut työskennellä. Nyt vain valitettavasti pitää valita tällä hetkellä toinen tie.
 
Jarkko Louhelainen
Ylioppilaskunnan hallituksen jäsen
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Vaikea päätös

  1. Paluuviite: Vaikea päätös | SYL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s