Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä ja kolmas isoisästä

Tamy järjesti perinteisen Kaupunkisuunnistuksen tiistaina 11.9. ensimmäistä kertaa yksipäiväisenä. Koskaan aikaisemmin ei Tamyn kaupunkisuunnistuksen merkeissä kaupungilla ole ollut yhtä aikaa kolme lähetyspaikkaa, neljäkymmentä rastia ja 120 joukkuetta, kaikenkaikkiaan siis yli 800 osallistujaa.

Suunnistuksen osalta tapahtuma meni paremmin kuin osasimme toivoa kokeillessamme suunnistuksen toteuttamista yksipäiväisenä ensimmäistä kertaa. Sää suosi ja huolimatta lähtöpaikkojen viivästyksestä ja rastien ajoittaisesta ruuhkautumisesta ihmisillä vaikutti olevan hyvä meininki ja nauru herkässä. Saman tulkinnan teimme myös teettämämme palautekyselyn perusteella, johon saimme 95 vastausta.

Kaupunkisuunnistuksen jatkoja tylytettiin Aviisin mielipidepalstalla(11/2012). Kirjoittajat Anni Granat, Aleksi Karppinen ja Anne Lahtinen kirjoittavat: ”Kaupunkisuunnistuksen jatkoista jäi käteen heterogeenisten massabileiden tragedia.” Aivan näin traagista kuvaa me emme jatkobileistä ole saaneet keräämämme palautteen perusteella. Suurin osa jatkoille osallistuneista oli sanallisen palautteen perusteella viihtynyt Ilonassa mainiosti ja oli jatkopaikkaan tyytyväinen. Ainoastaan seitsemässä palautteessa annettiin jatkopaikalle mainesana kauhea. Liian kovalla soinut musiikki sai jonkin verran moitteita, mutta ensi vuonna myös äänenvoimakkuuteen niin musiikin kuin palkintojenjaon osalta kiinnitetään enemmän huomiota. Ja eiköhän palautteessa toivottu hiljaisempi keskustelupaikkakin järjesty.

Toki kaikkia jatkot eivät miellyttäneet, mutta onko olemassa bileitä, jotka kaikki kokevat omakseen? Varsinkaan kun on kyse Kaupunkisuunnistukseen osallistuneiden kaltaisesta heterogeenisesta joukosta. Jotkut eivät jatkoille pitkän päivän jälkeen yksinkertaisesti jaksa jäädä. Toiset taas eivät halua viipyä myöhään, kun seuraavana päivänä aikainen luento. Joitakuita jatkobileet eivät houkuta ylipäänsä. Näissä jatkobileissä kävi 795 ihmistä. Nämä kaikki ihmiset eivät olisi esimerkiksi Ravintola Yo-talon tiloihin mahtuneet.

Tänä vuonna halusimme palkita rastinpitäjiä jotenkin. Hyvältä ajatukselta tuntui ruoka ja juoma. On totta, että mokasimme ruokailun suhteen. Ruokaa oli varattu liian vähän. Ja kasvisruokailijat olivat unohtuneet tyystin, kun ruokailusta on Restamaxin kanssa sovittu. Juomalipuissa olisi ehdottomasti pitänyt olla maininta myös alkoholittomasta vaihtoehdosta. Näistä otamme opiksemme. Myöskin uuden palkintojenjakokuvion myötä pisteidenlaskuun meni ennakoitua enemmän aikaa ja aikataulu petti sen osalta. Tähänkin osataan varautua paremmin ensi vuonna.

Kaikkia ei voi miellyttää. Sen mekin tiedämme. Siitä on syntynyt myös ajatus kehittää Tamyn Avajaisbileitä ja Kaupunkisuunnistuksen jatkobileitä profiileiltaan erilaisiksi. Toimivien konseptien löytäminen ja hiominen huippuunsa ottaa kuitenkin aikansa. Voidaksemme jatkossa järjestää entistä parempia bileitä, jäsenistön toiveiden mukaan, keräämme palautetta kaikista järjestämistämme tapahtumista. Iso kiitos siis kaikille palautetta jättäneille – tästä on hyvä jatkaa kohti entistä parempaa Kaupunkisuunnistusta!

Kiitos vielä myös kaikille suunnistukseen suunnistajina tai rastinpitäjinä osallistuneille sekä UtaSportille.

Vaikka kehitettävää löytyy edelleen, oikea suunta lienee löydetty, paria palautteen jättänyttä siteeraten:

  • ”Yksipäiväisyys toimi! Tapahtumasta tuli jotenki yhtenäisempi ja merkittävämpi, kun se on oikeasti kerran vuodessa eikä heti seuraavana päivänä uudestaan.”
  • ”Juuri tällaista koko yliopiston laajuista yhteisöllisyyttä tulee luoda ja nyt ollaan menossa ehdottomasti oikeaan suuntaan!”

 

Järjestäjän puolesta,

Pirita Ruokonen
Hallituksen jäsen 2012

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä ja kolmas isoisästä

  1. Paluuviite: Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä ja kolmas isoisästä | SYL

  2. Paluuviite: Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä ja kolmas isoisästä | SYL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s