Ylioppilaskunnan tasa-arvosta

Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen väistyvä sosiaalipoliittinen vastaava pohtii jäähyväistekstissään ylioppilaskunnan sukupuolijakaumaa:
http://www.tyy.fi/blogi/20120930/sosiaalipoliittinen-vastaava-kiitt-hallitusajasta-ja-pakottaa-yhdenvertaisuuskeskus-0

Teksti on todella mielenkiintoinen ja itse ainakin yllätyin TYY:n tilanteesta. Meillä tilanne on onneksi jokseenkin erilainen ja eri luottamustoimet ovat jakautuneet huomattavasti tasaisemmin miesten ja naisten kesken. Tänä vuonna Tamyn hallituksen seitsemästä jäsenestä neljä on naisia. Hallituksen puheenjohtaja on nainen ja varapuheenjohtaja mies.

Pääsihteeri sekä edustajiston puheenjohtaja ja 1. ja 2. varapuheenjohtaja sen sijaan ovat kaikki miehiä. Myös talousvaliokunnan yhdeksästä jäsenestä kahdeksan on miehiä.

Valiokuntien puheenjohtajista kahdeksan yhdestätoista taas on naisia.

Tamyn edustukset jakautuvat suhteellisen tasaisesti miesten ja naisten kesken, mutta Tampereen ylioppilastalosäätiön ja Juvenes-yhtiöt Oy:n hallituksissa kaikki edustajamme ovat miehiä.

Myös Tamyssa on siis havaittavissa erityisesti talousasioiden keskittymistä miesten hoidettavaksi. Toivottavasti jatkossa saadaan Tamyn tasa-arvotilannetta parannettua entisestään tasaamalla myös talousaiheisten toimien sukupuolijakaumaa.

Itse en osallistu edustjiston kokousiin enkä siis tiedä edustajiston kokousten käytännöistä tällä hetkellä paljoakaan, mutta uskon ja toivon, ettei meidän edustajistossa puhuta ”hienoista miehistä ja vaikeista naisista”. Toivon, että niin edustajistossamme kuin muussakin toiminnassamme äänensä saavat tasavertaisesti kuuluviin kaikki sukupuolet ja sekä uudet että vanhat edustajat.

Olemme myös suunnitelleet edustajiston kokouksissa pidettyjen puheenvuorojen sukupuolijakauman listaamista. TYY:n tilanne herättää taas tarkastelemaan tasa-arvon toteutumista oikein kunnolla ja nyt, kun edustajiston kausi on puolessa välissä, voisi olla taas hyvä hetki kerätä tärkeää tasa-arvotietoa sen toiminnasta.

Olga Haapa-aho, Sosiaalipoliittinen sihteeri

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Ylioppilaskunnan tasa-arvosta

  1. Paluuviite: Ylioppilaskunnan tasa-arvosta | SYL

  2. Paluuviite: Ylioppilaskunnan tasa-arvosta | SYL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s