Valiokuntiin vaikuttamaan

Tamyn hallitus avasi tänään haut valiokuntiin vuodelle 2013. Valiokuntia on yhteensä seitsemän, (hyvinvointi, kv, kehy, kopo, järjestö, ympäristö ja talous) joista kuuteen valitaan nyt jäsenet. Poikkeuksena on talousvaliokunta, jonka jäsenet valitaan alkuvuodesta uuden hallituksen talousvastaavan toimesta.

Mitä valiokunnat sitten ovat ja mitä niissä tehdään? Valiokuntien tarkoitus on toimia samoista asioista kiinnostuneiden kohtaamispaikkoina, joissa päästään perehtymään kunkin sektorin ajankohtaisiin asioihin. Valiokuntien tarkoituksena on myös tukea sektorin hallitusvastaavien ja sihteerin työtä, joten valiokunnat voivat valmistella myös erilaisia asioita. Kuluvana vuonna valiokunnat ovat esimerkiksi linjanneet Tamyn linjapaperin sisällöstä, miettineet järjestöille jaettavia tukia ja olleet mukana ylioppilaskunnan kehyprojektissa.

Valiokunnat ovat jokaiselle kiinnostuneelle helppo tapa lähteä vaikuttamaan itseä kiinnostaviin asioihin. Haku on käynnissä nyt, ja kaikkia tarvitaan. Vaikka varsinaista johtokuntapaikkaa ei heltiäisikään, ovat lähes kaikki valiokuntien kokoukset avoimia kaikille Tamyn jäsenille. Oma taustani on koulutuspoliittisessa valiokunnassa, jonka toiminnassa olen ollut mukana sen alusta lähtien, ensin puheenjohtajana ja sittemmin jäsenenä ja hallitusvastaavana. Valiokunnassa käyty keskustelu on ollut antoisaa ja opettavaista sekä on valmentanut myöhempiin luottamustoimiin ylioppilaskunnassa.

Ylioppilaskunnan ja sen toiminnan pitää olla jäsentensä näköistä, ja tähän valiokunnissa on erinomainen mahdollisuus. Älä siis epäröi, vaan hae valiokuntiin 2.12.2012! Lisätietoja saat sektorisihteereiltä ja hallitukselta.

Pekka Suhonen
hallituksen varapuheenjohtaja

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s