Sittenkin kiva SYL

Tamyn iloinen hallitus muutamine viisaine sihteereineen vietti viime maanantain ja tiistain Suomen ylioppilaskuntien liiton eli SYL:n avausseminaarissa, jonne oli kutsuttu ylioppilaskuntien edustajat ympäri Suomen. Itselleni seminaari oli ensimmäinen suora kosketus kyseiseen lafkaan. Monelle muulle hallituksemme hemmolle SYL oli käynyt tutuksi jo viime vuoden loppupuolella, kun heidän edustajistoryhmänsä osallistivat heidät hallitukseen pyrkivinä tehokkaasti liiton liittokokoukseen. Itse olin tyytyväinen, ettei minun silloin tarvinnut kohdata liittaria. Miksi?

Missä tahansa tehty politikointi mielletään usein kieroksi touhuksi. Liskoilua olin kuullut kuitenkin harjoitettavan nimenomaan SYL:ssä. Aviisikin valotti jokin aika sitten liittaria, jossa ylioppilaskuntien liiton hallituksen uudet jäsenet valitaan neuvotteluiden avulla, eivätkä pätevimmät ehdokkaat tule välttämättä valituiksi. Ihmisyyteen uskova idealistiminäni ei ollut vielä loppusyksystä valmis kohtaamaan maailmaa, jossa kuuleman mukaan tehokas laskelmointi ja juoninta olivat parhaat apuväineet päämäärien saavuttamiseksi.

Maanantaina SYL:n kohtaamista ei voinut enää estää. Ensitreffimme olivat osaltani alkukankeudessa jäykät mutta loppujen lopuksi yllättävän antoisat.

Kankiperseilyni loppui viimeistään siinä vaiheessa, kun kehtasin toteuttaa v-sanaa ja täten totella liiton pätevänoloisen puheenjohtajan Marina Lampisen avauspuheen käskyä. Verkostoituminen on toki sanana auttamatta läppä, mutta touhussa on kieltämättä oikeasti hyvätkin puolensa. Parhaimmillaan pääsee tutustumaan tyyppeihin, joiden kanssa voi tehdä yhteistyötä.

Onnistuneena yhteistyö konkretisoituu esimerkiksi hyvien käytänteiden levittämisenä. Jotkin asiat hoidetaan vaikkapa Lapin yliopistossa paremmin kuin Tampereella ja toisin päin. Ylioppilaskuntien väliset tapaamiset mahdollistavat ajatusten ja ideoiden vaihdon, mikä auttaa entistä opiskelijamyönteisemmän opiskelumaailman kehittämisessä valtakunnallisesti.

Verkostoitumisessa oli ehdottomasti myös se hyvä puoli, että kuvani Suomen ylioppilaskuntien liitosta matelijamaana muuttui positiivisempaan suuntaan. Tämäkin organisaatio koostui inhimillisistä ihmisistä. Muurit murtuivat viimeistään iltapirskeissä. Kalja on edelleen yksi hyvä väline siihen, että ihmiset saadaan kohtaamaan toisensa lämmöllä ja hyväksynnällä.

Meillä oli hyvä meininki ja yhteenkuuluvuuden tunne, olemmehan kaikki opiskelijoiden asioiden ajajia. Toivottavasti sama henki säilyy myös ensi syksyn liittokokouksessa, jota en voi enää hallituslaisena välttää.

Anne Soinsaari

Tamyn hallituksen jäsen 2013

 

 

 

 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Sittenkin kiva SYL

  1. Paluuviite: Sittenkin kiva SYL | SYL

  2. Paluuviite: Sittenkin kiva SYL | SYL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s