Katso kuvat! – Enemmän seksiä!

Nimittäin koulutuspolitiikkaan. Jos otsikointi hämmentää, niin ei ihme, sillä koulutuspolitiikka ei ole erityisen tunnettu seksikkyydestään. Kopoilijat jauhavat johtosäännöstä, yliopistoindeksin jäädyttämisestä, siirtymäsäädöksistä ja rahoitusmallin vaikuttavuudesta, jotka ovat toki äärimmäisen tärkeitä keskusteluita mutta samalla saavat aikaan värähdyksiä pelkästään kovimmissa kopo-skenettäjissä.

En varmasti ole ensimmäinen enkä viimeinen joka tuskastelee kopon pihtaillessa eroottisuudessa, joten olisikohan aika katsoa asiaa uudella tavalla – ainakin Tamyssa. Ongelmana kopon kanssa yleensä on, että se ei useinkaan ole matalan kynnyksen toimintaa. Usein jumiudutaan siihen, että koulutuspoliittista edunvalvontaa voi tehdä vasta  kun on perehtynyt uuvuttavan rehevään sääntöviidakkoon. Moni luovuttaa jo siinä vaiheessa, enkä näin sitä viidakkoa itse jonkin aikaa raivanneena heitä siitä voi syyttää.

Koulutuspolitiikka kaipaa siis muunlaistakin säpinää, kun mitä esimerkiksi OKM:llä on viime aikoina ollut tarjolla. Se kaipaa olematonta kynnystä lähteä mukaan toimintaan ja vetovoimaa. Opiskelijat kuluttavat päivittäin luentosalien penkkejä, kirjaston kirjoja ja tuijottelevat enemmän ja vähemmän tyhjiä word-tiedostoja. Jokaisella olisi siis varmasti sanottavaa opintojen kehittämiseen, mutta vain suhteellisen pieni joukko niin tekee.

Vaikka itse kuulun niihin, jotka ovat kolunneet ties mitkä työryhmät ja tietävät monen vuoden kokemuksella keillä on parhaat kokoustarjoilut, liputan uusien tyyppien puolesta täysin purjein. Kokemattomuus ei tässäkään asiassa ole ollenkaan huono juttu. Kokemattomat kopoilijat tuovat uusia ajatuksia, kysyvät peruskysymyksiä, joihin pitäisi vastata virkistämisen takia aina tasasin väliajoin ja he yleensä aloittavat puhtaalta pöydältä, jolloin voidaan purkaa vastakkainasetteluita, joita on mahdollisesti vallinnut. Joten nyt kaikki kaappikopot ulos ja vaikuttamaan!

Kirjoitan tätä blogausta ennen kaikkea myös itselleni, etten sortuisi vain jauhamaan kopo-jargonia kokouspulla suussa koko vuotta, vaan keskittyisin myös uusiin ideoihin ja ihmisiin. Omasta varjo-toimintasuunnitelmastani koulutuspoliittiselle sektorille löytyy kirjaus tuoda hieman himoa hallintoon.

Me Tamylla olemme aika helppoja mitä tulee koulutuspolitiikkaan. Kaikki käy, eli jokainen voi lähestyä meitä. Vähän jäämme kummeksumaan jos et ota yhteyttä, vaikka lupasit, mutta toivumme nopeasti. Lyhyemmätkin jutut käy, ja sitoutuminen on vapaaehtoista mutta toivottavaa.

Sanni Pietilä

Hallituksen jäsen 2013

Image

Eräs Tamyn kopojen sektoripalaveri. Kuva ei liity tapaukseen.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s