Järjestösektorin vilinää

Jokaisessa hallituksessa pitää olla se ’kiva sektori’. Järjestösektori mielletään usein tällaiseksi. Vaikka ylioppilaskunnan päätehtävä ei olekaan tapahtumien ja bileiden järjestäminen, pyrimme kuitenkin kannustamaan Tamyn piirissä toimivia yhdistyksiä myös siihen. Tampereen yliopisto koostuu suuresta määrästä erinäisiä yhdistyksiä, ainejärjestöjä ja harrastekerhoja, ja Tamyn piirissä toimivia yhdistyksiä on karkeasti jopa 80 kappaletta. Tästä massiivisesta sopasta toivoisi jokaisen opiskelijan löytävän itselleen jotakin.

Järjestösektorin päätehtävä onkin kannustaa ihmisiä toimimaan järjestöissä, osallistumaan niiden tapahtumiin sekä rakentaa yhteisöllisyyttä yliopistomme opiskelijoiden välille. Kunniakkaasti pyrimme luomaan mahdollisuudet ja puitteet tälle. Yliopiston perimmäisiä tarkoituksia on kasvattaa opiskelijoista valveutuneita ja kriittisesti ajattelevia kansalaisia, jotka ovat aktiivinen osa yhteiskuntaa. Koen, että järjestösektori toteuttaa tätä perimmäistä tehtävää, joka on yliopistomaailmalle tarkoitettu. Olemme siis osa korkeakoulutuksen sivistyksen rakentajia.

Eikä siinä vielä kaikki, vaikka teksti saattaa korkealentoiselta kuulostaa. Monesti on käyty keskustelua siitä, miten järjestö- ja kulttuurisektori koetaan ylioppilaskunnassa, ja suoraan sanottuna se koetaan turhaksi. Usein on kuultu puhuttavan, että mikäli täytyisi säästää, niin esimerkiksi näiltä sektoreilta sitä voisi harkita. Tahtoisin kuitenkin herätellä ihmisiä ajattelemaan kysymällä, että mikäli meillä ei olisi elintä, joka mahdollistaa yhteistoiminnan, ja mikäli kukaan tai mikään ei olisi tukemassa tätä laajaa yhdistysten kenttää, niin miten mikään muukaan vastuualue ylioppilaskunnissa voisi toimia. Jos yhdistyksiä ei olisi, ei olisi yhteisöllisyyttä eikä yhteistä toimintaa. Ilman yhdistyksiä ja niitä tukevia elimiä ei olisi siis edes tarvetta millekkään edunvalvonnalle taikka toiminnalle.

Täten haluankin todeta, hieman provosoivaan sävyyn, että järjestösektori ja yhdistysten toiminnan mahdollistavat elimet ovat erittäin tärkeässä asemassa ylioppilaskuntien tulevaisuuden puolesta. Olemme kaiken toiminnan pohja ja lähtökohta. Olen ylpeä, että järjestösektori on olemassa ja iloinen, että voin toteuttaa korkeakoulujen sivistyksen edistämistä!

Mutta palatakseni takaisin maan päälle, haluaisin todeta, että tänään on kaunis aurinkoinen kevätpäivä!

Pysykää ihmiset hereillä, pian koittaa huhtikuu ja siitä alkaakin vapunvietto, joka tänä vuonna tulee olemaan GRANDIOOSA!

Lauri Koponen
Hallituksen jäsen 2013

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Järjestösektorin vilinää

  1. Paluuviite: Järjestösektorin vilinää | SYL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s