Hei me muutetaan!

Kevät lähestyy loppuaan ja vaihtuu pikku hiljaa kesäksi. Opiskelijat siirtyvät kesätöihin, matkaavat ulkomaille tai kirmaavat muuten vain kesälaitumille. Osa toki jatkaa opintojen kanssa pakertamista edelleen kesäkuukausina. Myös Tamyn toimistolla virittäydytään pian kesätunnelmiin, sillä hallituksella on enää pari täysipäiväistä (toivottavasti myös täysipäistä) viikkoa jäljellä. Poikkeuksellisen tämän vuoden kesälomasta tekee se, että syksyllä toimiston väki palaakin sorvin ääreen uudelle toimistolle Pienteollisuustalossa ja vanha tuttu Kauppakatu kymppi jää taakse.

Uusien toimitilojen ostosta päätettiin viime vuonna ja tämän vuoden hallitukselle jäi projektin saattaminen loppuun. Kevään aikana hallitusta on työllistänyt sekä vanhojen tilojen jatkokäytön suunnittelu että uusien tilojen ja palvelujen konseptointi. Molemmat projektit jatkunevat vielä vuoden loppuun asti ennen kuin muuttoprojekti saa lopullisen sinettinsä.

Pari viikkoa sitten YO-talo hyvästeltiin tunnelmallisesti Tamyn vappuviikot avanneilla jäähyväisbileillä ja samalla julkaistiin historiateos Tamyn 85-vuotisesta taipaleesta. Juhlassa puheen menneisyydelle piti Pertti Paltila, joka toimi Tamyn hallituksen puheenjohtajana silloin, kun Tamy YO-talolle muutti eli vuonna 1967. Vastaavasti Jari Järvenpää piti puheen tulevaisuudelle YO-talosta lähtevän hallituksen puheenjohtajan ominaisuudessa. Kutsuvieraat pääsivät muistelemaan myös vanhoja aikoja yläkerrassa, jossa oli esillä mm Aviisin vanhoja vuosikertoja ja muuta ylioppilaskunnan toimintaa kuvaavaa aineistoa.

Perinteikäs rakennus herättää monissa tunteita, mutta ylioppilaskunnan oli aika uudistua. Vanhalta Ylioppilastalolta lähdettiin pitkälti tilojen heikon kunnon ja niiden sijainnin vuoksi. YO-talon katosta vedet tulivat läpi, ja tila vaatiikin peruskorjausta lähitulevaisuudessa, jotta se olisi käyttökelpoinen. Tämä otetaan huomioon mietittäessä toimistokerroksen jatkokäyttöä yhdessä YO-talosäätiön kanssa. Huomion arvoista tässä keskustelussa on se, että Ravintola YO-talo jatkaa toimintaansa entiseen malliin ja opiskelijajärjestöjen on mahdollista edelleen järjestää tapahtumia ravintolan tiloissa ravintolan kanssa asiasta sovittaessa.

Ylioppilaskunnan päättävillä toimijoilla oli tahtotila saada Tamy lähemmäksi jäsenistöä. Nyt, uuden toimiston myötä, siihen on mahdollisuus, kunhan projekti toteutetaan hyvin. Loppukevään ja kesän aikana mietimme kuumeisesti, miten mahdollisuutta hyödynnetään. Toimintasuunnitelmassa oleva kirjaus palvelukonseptin miettimisestä toteutetaan osittain jo kesän aikana, mutta syksyllä palvelutarjontaa tullaan edelleen arvioimaan ja kehittämään.

Tiistaina 7.5. klo 17 Tamy järjestää kampuksen sisäpihalla ainejärjestöjen edustajille sekä valiokuntien ja edustajiston jäsenille ja varajäsenille mahdollisuuden tulla ideoimaan uusien tilojen konseptia Uusi toimisto -workshopissa. Mikäli kyseiseen tapahtumaan ei pääse osallistumaan, allekirjoittanutta voi myös pommittaa omilla ideoilla ja palautteella vapaasti. Lopuksi toivotan oikein hyvää ja aurinkoista kesää kaikille. Tavataan syksyllä Tamyn uudella toimistolla!

 

Ville Heinonen
Tamyn hallituksen varapuheenjohtaja ja tilahankevastaava

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Hei me muutetaan!

  1. Paluuviite: Hei me muutetaan! | SYL

  2. Paluuviite: Hei me muutetaan! | SYL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s