SEKSMYY:stä kohti liittokokousta

Kuluvan viikon viikonloppuna Tamyn hallitus otti vastaan lähes 40 ylioppilaskuntatoimijaa Etelä- ja Keski-Suomesta. Vieraita saapui muun muassa Helsingistä, Turusta ja Jyväskylästä. SEKSMYY-nimellä* kulkeva tapaaminen järjestetään kahdesti vuodessa eri paikkakunnilla. Viime keväänä junailimme muiden mukana Turkuun, ja nyt syksyllä järjestelyvastuu oli meillä.

Kaksipäiväiseen tapaamiseen kuului sekä tiukkaa asiaa että rentoa olemista. Perjantaina vieraat tutustutettiin Tamyn uuteen toimistoon ja mietittiin yhdessä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) vuoden 2014 toimintasuunnitelmaluonnoksia. Yhteisten näkökulmien etsiminen toimintasuunnitelmakirjauksiin on erityisen hyödyllistä SEKSMYY-kontekstissa, sillä perinteisesti tähän ryhmään kuuluvat tekevät SYL:issä keskenään jonkin verran yhteistyötä. Vastaavasti oman ryhmänsä muodostavat periferiaan* kuuluvat ylioppilaskunnat, joita ovat esimerkiksi Oulu, Lappi ja Vaasa.

Lauantaina ohjelmassa oli aamupalan lisäksi SYL:in puheenjohtajaksi pyrkivien henkilöiden paneeli. SYL:in puheenjohtajuutta tavoittelevat tänä vuonna Aalto yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Piia Kuosmanen, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Mari Kröger sekä SYL:in hallituksen työelämävastaava Joel Kuuva. Tamyn hallituksen kopovastaavan Anne Soinsaaren käsittelyssä puheenjohtajatyrkyt joutuivat muun muassa arvioimaan, onko Suomessa liikaa korkeakoulutusta ja tulisiko yliopistojen nykyistä rahanjakomallia muuttaa.

Joel Kuuva (vas), Mari Kröger ja Piia Kuosmanen pääsivät vastaamaan paneelissa kysymyksiin myös englanniksi ja ruotsiksi. Englanti luonnistui kaikilta ongelmitta, mutta ruotsi sujui vaihtelevasti.

Joel Kuuva (vas), Mari Kröger ja Piia Kuosmanen pääsivät vastaamaan paneelissa kysymyksiin myös englanniksi ja ruotsiksi. Englanti luonnistui kaikilta ongelmitta, mutta ruotsi sujui vaihtelevasti.

Ensimmäisen paneelin perusteella voi vilpittömästi todeta, että SYL saa marraskuussa joka tapauksessa pätevän ja motivoituneen puheenjohtajan. Merkittäviä poliittisia linjaeroja tyrkkyjen vastauksista sen sijaan ei ollut vielä havaittavissa, mutta toivottavasti niitä nousee esiin viimeistään liittokokouksen tyrkkygrilleissä.

Anni Granat, Tamyn hallituksen jäsen 2013

PS. Ylioppilaskuntatoiminta on täynnä käsitteitä ja lyhenteitä, jotka voivat ymmärrettävästi hämmentää. Tässä pari suomennosta:

SEKSMYY = Suurten etelä- ja keskisuomalaisten monialayliopistojen ylioppilaskunnat

Periferia = Suurin osa muista kuin SEKSMYY-ylioppilaskunnista

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: SEKSMYY:stä kohti liittokokousta

  1. Paluuviite: SEKSMYY:stä kohti liittokokousta | SYL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s