Opiskelija, tässä sinulle työkaluja työnhakuun!

Vietin eilen tiistaina 18.3. päivän Finlaysonilla Työväenmuseo Werstaalla koko päivän seminaarissa ”Tulevaisuuden tekijät – korkeakoulutetut työelämän voimavarana”. Tapahtumassa oli paikalla monipuolisesti työelämän asiantuntijoilta Tampereelta, mutta myös muualta Suomesta. Mitä tilaisuudesta jäi käteen?

Kaikkein eniten sain ohjeita ja neuvoja siitä, millaisiin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota hakiessaan töitä ja elämässään jo sitä ennen. Tamyn työelämävastaavana koen tarpeelliseksi jakaa näitä kiteytettyjä ajatuksia muillekin. Tässä niitä tulee:

1) ”Jokaiselle ihmiselle olisi töitä, mutta ihmiset eivät ole valmiita tekemään mitä tahansa työtä.”

2) Kukaan ei tarvitse koulutustaan vastaavaa työtä, vaan intohimoaan vastaavaa työtä. Löytääkseen intohimonsa pitää olla mahdollisuus kokeilla, yrittää ja erehtyä, matkallaan intohimoaan vastaavaan työhön.

3) Työllistymiseen vaikuttavista tekijöistä moni voi tulla aivan muualta kuin opinnoista.

4) Oma osaaminen ja tietotaito on osattava paketoida sellaiseksi kokonaisuudeksi, jonka työnantaja ymmärtää ja joka vaikuttaa mielenkiintoiselta kokonaisuudelta. Tärkeää ei ole välttämättä mitä olet konkreettisesti opiskellut, vaan oletko mielenkiintoinen ja sopiva ihminen. Koulutus antaa lähinnä raamit hakea erilaisiin työpaikkoihin.

5) Työllistymiseen eniten vaikuttavat: henkilökohtaiset ominaisuudet ja oma aktiivisuus, vasta kolmantena listalla on korkeakoulututkinto.

6) Hanki opiskeluaikanasi sellaiset verkostot, joiden kautta pääset töihin. Työnantajat arvostavat verkostoituneita ihmisiä ja henkilökohtaisesti verkostojen kautta voi löytyä mahdollisuuksia työllistyä. Älä aliarvioi ihmisten tapaamista ja hyvän kuvan antamista!

7) Työnantajat arvostavat ennen kaikkea asennetta, tietoa ja taitoa. Tarvitaan uskallusta yrittää, kokeilla, testata ja haastaa.

8) Hanki opiskeluaikana työelämätaitoja: sosiaaliset taidot, kyvykkyys tehdä asioita, kielitaito, joustavuus ja muutosvalmius, motivaatio, halu oppia uutta, oma-aloitteisuus, vastuullisuus ja työtä arvostava luonne.

9) Rekrytointifirmat etsivät potentiaalisia rekrytoitavia LinkedInistä – liity jo tänään!

Työmahdollisuuksia ja avoimien paikkojen määriä ei mitata TE-toimiston avoimilla työpaikoilla. Ehdottomasti suurin osa ihmisistä työllistyy ilman virallisia rekrytointiprosesseja ja hakuilmoituksia. Ole siis itse aktiivinen ja hae työsi itse kyselemällä. Tiedossa on pettymyksiä, hakemusten kirjoittelua ja CV:n hiontaa, mutta voin luvata että se on sen arvoista!

Tässä vielä muutama linkki, joita kannattaa katsoa:

www.toissa.fi

www.upeaatyota.fi

www.uta.fi/rekrytointi

Onnea matkaan!

Sofia Tuomola

Tamyn hallituksen 2014 työelämävastaava

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Opiskelija, tässä sinulle työkaluja työnhakuun!

  1. Paluuviite: Opiskelija, tässä sinulle työkaluja työnhakuun! | SYL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s