Lukukausimaksuilla maailmaa ymmärtäviä maailman muuttajia?

Tampereen yliopisto kouluttaa niitä kuuluisia maailmaa ymmärtäviä maailman muuttajia – ainakin, jos yliopistomme nykyistä strategiaa on uskominen. Näitä tulevaisuuden maailman muuttajia on huomattavasti helpompaa sivistää, kouluttaa ja kasvattaa yliopistoyhteisössä, jossa opiskelijoina on ihmisiä maailman eri kolkista. Monikulttuurinen, kansainvälinen, laadukas ja motivoitunut korkeakouluopiskelijoiden kokonaisuus taataan tulevaisuudessakin turvaamalla maksuton koulutus kaikille – myös EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta Suomeen hakeutuville opiskelijoille.

Maksuton koulutus on Suomelle äärimmäisen arvokas markkinointivaltti, joka mahdollistaa sen, että pieni, verrattain tuntematon ja hankalaa kieltä käyttävä valtio saa houkuteltua koulutuksensa pariin kansainvälisiä huippuopiskelijoita. Suomen ja suomalaisten opiskelijoiden kansainvälistymiselle on eduksi se, että jatkossakin maamme yliopistoissa opiskelijat voivat hyödyntää toinen toistensa erilaisia taustoja saaden laaja-alaista ymmärrystä ympäröivästä maailmasta ja eri kulttuureista. Valtion tulevaisuuden kannalta kansainväliset osaajat, kotimaastaan riippumatta, ovat tärkeitä innovaatioiden ja kasvun luojia, eikä näitä potentiaalisia osaajia kannata karkottaa korkeakouluistamme lukukausimaksuilla.

Kysyimme muutamilta Tampereen yliopiston kansainvälisiltä maisteriopiskelijoilta heidän näkemyksiään lukukausimaksuttoman koulutuksen eduista ja suomalaisen koulutuksen vahvuuksista. Tässä kansainvälisen Peace, Mediation and Conflict Research -maisteriohjelmamme opiskelijoiden terveisiä hallitukselle:

Armenak (Syyria):

 

Kate (Iso-Britannia):

 

Babett (Saksa)

 

Jos haluat pysyä kärryillä koulutuksen maksullistumiskeskustelusta ja sen uusimmista käänteistä, vilkaise Tamyn maksututtaa-tumblr, jonne koostamme jatkuvalla syötöllä koulutuksen maksullistumiseen liittyviä kommentteja, mielenkiintoisia linkkejä ja uutisointeja.

Sano kyllä maksuttomalle koulutukselle!

Nelli Manninen
Tamyn hallituksen kv- ja kopo-vastaava

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Lukukausimaksuilla maailmaa ymmärtäviä maailman muuttajia?

  1. Paluuviite: Lukukausimaksuilla maailmaa ymmärtäviä maailman muuttajia? | SYL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s