Mitä tuli tehtyä? Tamyn järjestövaliokunnan kulunut vuosi

Vuosi alkaa lähestyä loppuaan, mistä selvänä merkkinä on viimeistään valiokuntahaun pyörähtäminen käyntiin. Toimikausi vetää viimeisiään ja ennen uusien innokkaiden tyyppien astumista remmiin on mukava muistella, mitä kuluneen vuoden aikana tulikaan tehtyä! Tamyn järjestövaliokunnassa vuosikello rakentuu melko pitkälti toiminta-avustushaun mukaan, mutta tänä vuonna saimme sen lisäksi toteutettua myös paljon yhteisen mielenkiinnon mukaisia juttuja. Järjestövaliokunnan toiminnassa yhdistyvät sekä pakollinen toiminta-avustushakuprosessin läpikäyminen että lähes rajaton vapaus tehdä asioita valiokunnan toiveiden mukaan.

Vasemmalta oikealle: Jesse Oikarinen, Aleksi Karppinen, Sofia Härkönen, Virve Valtonen, Heta Häkkinen ja Saana Vahvelainen. Kuvasta puuttuvat Alli Tiensuu, Sonja Julkunen ja Erkki Rasi.

Vasemmalta oikealle: Jesse Oikarinen, Aleksi Karppinen, Sofia Härkönen, Virve Valtonen, Heta Häkkinen ja Saana Vahvelainen. Kuvasta puuttuvat Alli Tiensuu, Sonja Julkunen ja Erkki Rasi.

Hetkinen, siis mikä toiminta-avustushaku? Sen jälkeen kun valiokunta tammikuussa järjestäytyi ja tutustui toisiinsa, oli järjestösihteerin antama perehdytys toiminta-avustusprosessiin ensimmäinen pähkinä purtavaksi. Jokaisella Tamyn piirissä toimivalla virallisella yhdistyksellä on oikeus hakea Tamylta rahallista tukea toiminnalleen. Järjestövaliokunnan tehtävä on yhdessä järjestösihteerin kanssa valmistella tämä toiminta-avustushaku, ja arvioida järjestöjen toimintaa haun dokumenttien perusteella. Vaikka työtä tässä vaiheessa onkin suhteellisen paljon, prosessia helpottaa huomattavasti se, että mitään ei tehdä yksin. Dokumentteja luetaan ja arvioidaan parin kanssa, joten työmäärä jakaantuu koko valiokunnan kesken ja puurtaminen ei ole tylsää. Sen lisäksi, että pääsee kehittämään työelämävalmiuksiaan kriittisen lukemisen ja ryhmätyön merkeissä, saa samalla heittää läppää sellaisten ihmisten kanssa, joihin ei välttämättä muuten tutustuisi.

Kuka sanoi, että kokoustamisen pitäisi olla tylsää? Kuvassa vasemmalta Heta Häkkinen, Virve Valtonen, Sofia Härkönen ja Alli Tiensuu (edessä).

Kuka sanoi, että kokoustamisen pitäisi olla tylsää? Kuvassa vasemmalta Heta Häkkinen, Virve Valtonen, Sofia Härkönen ja Alli Tiensuu (edessä).

Vaikka toiminta-avustushaun läpivieminen onkin järjestövaliokunnan suurin ja se pakollinen urakka, toiminta ei todellakaan rajoitu siihen. Jo alkuvuodesta valiokunnan kokoontuessa Telakalle hengaamaan huurteisen tai huurteettoman äärelle oli selvää, että meillä oli muitakin tavoitteita vuodelle. Rennossa tapaamisessa ideat lensivät: haluttiin järjestää jokin tapahtuma tai ohjelmanumero järjestöille, haluttiin ständeillä yliopistolla ja jutella järjestöasioista, ja toivottiin kehitystä Tamyn järjestötiloille. Erityisesti haluttiin kiinnittää huomiota siihen, että järjestövaliokunta tulisi entistä helpommin saavutettavaksi, ja tämä tulikin koko vuoden läpi kantaneeksi teemaksemme.

Syksy sitten omistettiinkin pitkälti haluamamme toiminnan toteuttamiseen. Kevään lopulla järjestövaliokunta nimittikin keskuudestaan tilaryhmän, joka alkoi miettiä parannuksia Tamyn ainejärjestötilaan. Nyt syksyn mittaan olemmekin tehneet töitä sen eteen, että niillä järjestöillä, joilla ei ole omaa tilaa, olisi mahdollisuus saada kaappi tavaroiden säilytykseen Tamyn aj-tilassa. Olemme myös hankkineet lukolliset postilaatikot järjestöjen posteille, ja nyt pohdimme ratkaisuja tilan siistiyden parantamiseksi.

Vasemmalta Alli Tiensuu, Heta Häkkinen ja Sofia Härkönen (alhaalla)

Vasemmalta Alli Tiensuu, Heta Häkkinen ja Sofia Härkönen (alhaalla)

Olemme myös ajoittain siirtyneet Tamyn kokoushuoneesta ihmisten ilmoille. Keväällä järjestimme palautetilaisuuden toiminta-avustuksen tiimoilta ja syksyn alussa ständeilimme Tamyn ja yliopiston avajaisissa. Sen lisäksi järjestimme kokouksen Alakuppilassa, jonne roudattiin iso skriini ja järjestövaliokuntaa mainostavia kylttejä. Kiinnostuneita ohikulkijoita oli jonkin verran, joten tällainen näkyvyyden nostaminen on kannattanut. Alkuvuodesta tuleva järjestövaliokunta tuleekin järjestöjen puheenjohtajille heti tutuksi, sillä nykyinen järjestövaliokunta järjestää ohjelmaa puheenjohtajien vaihtosaunalle tammikuussa. Tällä tavoin toiminta saadaan heti vuoden alusta entistä lähemmäs järjestöjä ja vuorovaikutus toivottavasti vain lisääntyy vuoden mittaan!

Tämän saavutettavuuden ja vuorovaikutuksen lisääminen onkin ainoa nöyrä toiveeni tulevalle järjestövaliokunnalle, sillä ensi vuoden toiminta on taas täysin heidän päätettävissään. Valiokuntatyöskentelyyn ei tarvitse muuta kuin innokkuutta ja tiimihenkeä sekä tietenkin kiinnostusta kyseisen valiokunnan toimialuetta kohtaan. Siksi ihan jokaisella on mahdollisuus päästä mukaan, vaikka cv:ssä ei olisikaan kilometrin listausta järjestötoimintameriiteistä. Eikö olisikin aika siistiä lähteä hyvässä porukassa toteuttamaan juuri teitä kiinnostavia juttuja? Sitä minäkin. Valiokuntahaku on käynnissä 14.11.–7.12. ja vapaamuotoiset hakemukset lähetetään määräpäivään mennessä osoitteeseen hakemukset[ät]tamy.fi. Laittamalla sähköpostin otsikoksi ”Järjestövaliokunta” sinulla on mahdollisuus saada vuoden täydeltä vähintään yhtä hyviä kokemuksia kuin allekirjoittaneella.

Mahtavaa loppuvuotta juuri sinulle toivottaa,

Sofia Härkönen
järjestövaliokunnan pj 2014

Lisätietoa:

Järjestövaliokunnan kokousmuistio 2014

Järjestövaliokunnan nettisivut

Tamyn valiokuntahaku

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Mitä tuli tehtyä? Tamyn järjestövaliokunnan kulunut vuosi

  1. Paluuviite: Mitä tuli tehtyä? Tamyn järjestövaliokunnan kulunut vuosi | SYL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s