Vuosi Tamyn hallituksessa kantaa pitkälle!

Tamy juhlii tänä vuonna 90-vuotista taivaltaan. Sinä aikana ylioppilaskunnan toimintaan ovat aktiivisesti osallistuneet sadat eri ihmiset. Eri aikoina ylioppilaskunnan hallituskin on toiminut eri muotoisena ja eri tavoin. Tässä blogauksessa kolme eri ihmistä kertovat lyhyesti kokemuksistaan Tamyn hallituksessa toimimisesta tällä vuosituhannnella ja elämästään sen jälkeen. Kuinka he päätyivät Tamyn hallitukseen? Millaisia muistoja jäi? Missä he ovat nyt ja kuinka he ovat hyödyntäneet oppimiaan taitoja jälkeenpäin?

Heikki Soininen, TamyH2007 – Kauppatieteiden maisteri, asuu nykyään Tampereella ja työskentelee Nokian henkilöstöhallinnossa palkitsemisen asiantuntijana. Heikki palkittiin Tamyn kunniamerkillä Tamyn 90v.-vuosijuhlilla.

1. Kuinka päädyit Tamyn hallitukseen vuodeksi 2007?

Puhelimesta 11 009Totta puhuen hieman sattumalta. Olin kirjoittanut graduni kesällä 2006 ja etsin loppuvuodesta töitä tai jotakin muuta puuhaa ainakin kevään ajaksi, koska kursseja minulla oli jäljellä enää pari, kolme. Vuonna 2006 toimin Boomi ry:n hallituksessa opintovastaavana ja olin tutustunut samalla hieman paremmin Tamyn toimintaan kopo- ja sopojaostoissa sekä hallopedinä. Loppuvuodesta minulle vinkattiin, että harkitsepa Tamyn hallituksen kopovastaavan pestiä. Kiinnostuin ja hain, mutten totta puhuen uskonut mahdollisuuksiini ennen valituksi tulemistani.

2. Mihin asioihin keskityit Tamyn hallituksessa? (Mitkä olivat ”sektorisi”?)

Hallituksessa sain hoitaakseni talous- ja yritysyhteistyöasiat. Se tuntui tuolloin jotenkin uskomattomalta; 23-vuotiaana vahtisin yli miljoonan suuruista taloutta ja suunnittelisin, kuinka sitä voisi vahvistaa. Yritysyhteistyön saralla sain aloittaa puhtaalta pöydältä ohjenuoranani toimintasuunnitelman lyhyt kirjaus, jonka mukaan Tamyn pitäisi pyrkiä lisäämään opiskelijoiden saamia etuisuuksia.

3. Hauskin/paras muistosi TamyH-vuodelta?

En olisi arvannut, että yritysyhteistyöstä muodostuisi yksi erikoisimpia ja hauskimpia projektejani tuon vuoden aikana. Teimme tiiviisti yhteistyötä TTYY:n, Tamkon, PAKO ry:n (sittemmin Pirkanmaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta PAKO ry ja Tamko ovat yhdistyneet) kesken ja keksimme idean voimavarojemme yhdistämisestä. Huhti-Toukokuussa päätimme yhdistyksen perustamisesta Tamyn, TTYY:n, Tamkon ja PAKO:n kesken ja annoimme sille nimeksi Opiskelijan Tampere. Kesän päättyessä mukaan oli lähtenyt yli 200 yritystä ja yhdistyksen toiminta kasvaa edelleen – great success!

4. Miten olet hyödyntänyt TamyH-vuonna oppimiasi taitoja elämässäsi sen jälkeen?

Tamyssa sain hoitaa isoa taloutta, tehdä projekteja ja opin tarttumaan mahdollisuuksiin ennakkoluulottomasti. Nämä kokemukset, niiden tuottama itsevarmuus, uskallus kokeilla ja kyky lähestyä eri asemissa olevia henkilöitä ja muodostaa verkostoja, ovat olleet keskeisiä myöhemmällä työurallani. Eikä pidä unohtaa, että ensimmäisen kesätyöni henkilöstöhallinnossa sain juuri kesällä 2007.

5. Tiivistä yhteen lauseeseen vinkkisi Tamyn hallitukseen haluaville!

Kannattaa selvittää itselleen, mitä haluaa saavuttaa ja saada aikaan ja olla lisäksi rohkeasti oma itsensä ja tuoda esiin omat näkemyksensä.

Niina Jurva, TamyH2012 – Sosiaalipolitiikan maisteri, asuu nykyään Helsingissä ja työskentelee Suomen ylioppilaskuntien liiton koulutuspoliittisena sihteerinä. Niina palkittiin Tamyn ansiomerkillä Tamyn 90v.-vuosijuhlilla.

1. Kuinka päädyit Tamyn hallitukseen vuodeksi 2012?

Tamyn hallitukseen päädyin Tampereen yliopiston niina_tamyblogi (2)vihreän vasemmiston, ViVan edaattorina. Olin ollut koko opiskeluaikani mukana opiskelijapolitiikassa ja Tamyn hallituspesti oli ns. luonnollista jatkumoa kaikelle sille, mitä olin jo ylioppilaskunnan piirissä puuhastellut.

2. Mihin asioihin keskityit Tamyn hallituksessa? (Mitkä olivat ”sektorisi”?)

Tamyn hallituksessa vastasin koulutuspolitiikasta, kv-asioista, kehitysyhteistyöstä ja työelämäsektorista, eli hommaa riitti paljon ja päivät venyivät järjestään pitkiksi. Meidän vuonna Tamy osti uudet tilat kampukselta ja muutto Kauppakadulta pantiin alulle.

3. Hauskin/paras muistosi TamyH-vuodelta?

Hauskimmat muistoni liittyvät varmasti kokonaisuudessaan siihen, kuinka monenlaisiin tyyppeihin yo-kunnan hallituslaisena pääsee tutustumaan. Koska en ollut ikinä mukana ainejärjestöni toiminnassa, osallistuin myös ensimmäisille sitseille vasta Tamy-vuonna!

4. Miten olet hyödyntänyt TamyH-vuonna oppimiasi taitoja elämässäsi sen jälkeen?

Hallitusvuosi opetti paljon ennakkoluulottomuutta ja yhteistyötaitoja, joita olen sittemmin tietoisesti tai tiedostamatta käyttänyt varmaan kaikessa toiminnassani. Tuolta vuodelta on jäänyt ystäviä paitsi omasta rakkaasta hallituksesta, niin myös eri yliopistoista, oppiaine- tai poliittisista taustoista ympäri Suomen. Myös tämä on ollut mielestäni ehdoton rikkaus, jota opiskelijapolitiikka on elämääni tuonut.

5. Tiivistä yhteen lauseeseen vinkkisi Tamyn hallitukseen haluaville!

Tamyn hallituspestiä miettivälle haluaisin sanoa, että vuoden aikana tulet oppimaan hirveän paljon paitsi poliittisesta vaikuttamisesta, myös älyttömästi niitä kuuluisia ”työelämätaitoja” ryhmätyöskentelystä, aikataulutuksesta, stressinhallinnasta ja projektijohtamisesta. Ja opintoajoista ei kannata olla huolissaan, mutta joskus kandee valmistua!

Leeni Herrala, TamyH2014 & TamyH2015 – Hallintotieteiden kandidaatti (Alueiden ja ympäristön politiikka), asuu Tampereella ja opiskelee

1. Kuinka päädyit Tamyn hallitukseen vuosiksi 2014 ja 2015?

bileprofilMarraskuussa 2013 eräs kaverini (Vihreältä listalta) kysyi, olinko koskaan ajatellut Tamyn hallitusta ja vastasin, että en ollut. Kokemusta järjestöhommista (lähinnä yliopiston ulkopuolelta) oli jonkin verran. Minulle tärkeisiin asioihin vaikuttaminen yliopistolla kiinnosti, sillä olinhan ollut juuri edarivaaleissakin ehdolla. Lyhyen harkinnan jälkeen päätin haastaa itseni ja tulin valituksi. Ensimmäisen vuoden jälkeen en malttanutkaan lopettaa siihen…

2. Mihin asioihin keskityit Tamyn hallituksessa? (Mitkä olivat ”sektorisi”?)

2014 vastasin kv-asioista, asumisesta, ympäristöstä ja yhdenvertaisuudesta. 2015 toimin varapuheenjohtajana, huolehtien myös kuntapolitiikasta, ympäristöstä ja yhdenvertaisuudesta.

3. Hauskin/paras muistosi TamyH-vuodelta?

Yhtä on vaikea löytää ja voin hyvin kompata Niinaa! Mainittakoon yksittäisinä hetkinä Kaupunkisuunnistuksen 2014 ja 2015 juontaminen: se määrä kiljuvia opiskelijoita Pakkahuoneen lavalta katsottuna, huhhuh! Paikka ja tilanne, josta en uskonut itseäni koskaan löytäväni, mutta hemmetin hauskaa oli!

4. Miten olet hyödyntänyt TamyH-vuonna oppimiasi taitoja elämässäsi sen jälkeen?

Elämäni TamyH-vuosien jälkeen on vasta alkamassa. Vaikka kyseessä onkin luottamustoimi, olen sinänsä kokenut olevani hallintotieteilijänä ensimmäistä kertaa ”oman alan töissä”. Etenkin varapj:nä olen oppinut monenlaisia taitoja ihmisten osallistamiseen, johtamiseen ja työhyvinvointiin, yhdenvertaisuuskysymyksiin ja järjestöihin liittyen. Pinnani on pidentynyt ja käsitykseni minulle tärkeistä arvoista ja mielekkäistä tavoista edistää niitä ovat tarkentuneet. En osaa yhtään sanoa, minne päädyn tulevaisuudessa, mutta uskon hahmottavani myös jo pelkästään oman opiskeluni nyt paljon syvemmin ja laajemmin, kuin ennen Tamy-kokemusta.

5. Tiivistä yhteen lauseeseen vinkkisi Tamyn hallitukseen haluaville!

Älä oleta mitään ja muista puhua paljon.


Tamyn sivuilta löydät runsaasti eri mahdollisuuksia aktivoitua Tamyssa, ympäri vuoden!

Vai oletko joskus menneisyydessä ollut Tamyn hallituksen jäsen, toiminut edaattorina tai muutoin aktiivisesti ylioppilaskunnassa? Vuonna 2014 perustettu Tamy alumni ry ottaa sinut mieluusti jäsenekseen! https://tamyalumni.wordpress.com/

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s